Ana içeriğe atla

Türkiye’deki Elektrik Dağıtım Şirketlerinin İsimleri

Türkiye’deki Elektrik Dağıtım Şirketlerinin İsimleri

Ülkemizde elektrik dağıtımının ve faturalandırılmasının gerçekleştirilmesi için her şehirde özel firmalar kurulmuştur bu firmaların görevi buradaki sistemin kesintisiz bir şekilde çalışmasını sağlamak ve kontrollü halde olmasıdır. Buna göre Türkiye’deki elektrik dağıtım şirketlerinin isimleri aşağıda sıralanmıştır.


  1. TREDAŞ- Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş

TREDAŞ Trakya bölgesinden sorumlu olan dağıtım firmasıdır. Toplam olarak üç şehre hizmet veren firmanın yaklaşık olrak 928.481 abonesi vardır. Hizmet verdiği iller arasında Tekirdağ,Edirne ve Kırklareli var. TREDAŞ türkiye’de en az kayıp kaçak oranına sahip olan firma .


  1. BEDAŞ-Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş

Boğaziçi elektrik dağıtım aş firması İstanbul Avrupa yakası bölgesinden sorumludur. Toplam 4.326.314 abonesi olan BEDAŞ elektrik dağıtım şirketi firması İstanbul’un Avrupa yakası için hizmet vermektedir. Kayıp kaçak oranı ise %9,89‘dur.



  1. AYEDAŞ

İstanbul elektrik temini noktasında iki bölüme ayrılmıştır. AYEDAŞ ise Anadolu yakası tarafından sorumlu olan firmadır. Tahmini olarak 2 milyon 500 bin abonesi bulunuyor. AYEDAŞ’ın kayıp kaçak oranı ise % 7,59 oranındadır.


  1. SEDAŞ-Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş

Firma 4 şehre hizmet veriyor. Toplamda ise 1,5 milyon aboneye sahip. SEDAŞ’ın hizmet verdiği şehirler ise Bolu, Sakarya, Kocaeli, Düzce’dir. Bu firmanın kayıp kaçak oranı ise % 6,44’dür.


  1. Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş

Uludağ EDAŞ dört şehre elektrik sağlıyor. Topmanda ise 2 milyon 800 bin abonesi bulunuyor. Hizmet verdiği dört şehir ise Bursa, Balıkesir, Yalova ve çanakkale’dir. Uludağ EDAŞ’ın kayıp kaçak oranı %7,03’dür.


  1. GEDAŞ-Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.

Gediz elektrik dağıtım firması İzmir ve Manisa’da hizmet veriyor. Firmanın toplamda 2,5 milyon abonesi bulunuyor. GEDAŞ’ın kayıp kaçak oranı % 9,75’dir.


  1. Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş.

Aydın, Denizli ve Muğla illerine hizmet veren firmanın 1,5 Milyon abonesi bulunuyor. Firmanın kayıp kaçak oranı ise % 7,61’dir.


  1. OEDAŞ- Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.

Firma toplamda beş şehre hizmet veriyor. Hizmet verdiği şehirler ise Eskişehir, Kütahya, Uşak, Afyon ve Bilecik’tir. Firmanın toplam 1,5 milyon abonesi var. Kayıp kaçak oranı ise % 7,86’dır.


  1. Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.

Üç şehre hizmetlerini dağıtan firmanın toplamda 1 milyon 600 bin abonesi bulunuyor. Akdeniz Elektrik Dağıtım firmasının hizmet verdiği şehirler ise Burdur, Antalya ve Isparta’dır. Bu firmanın kayıp kaçak oranı ise % 11,32’dir.


  1. BEDAŞ – Başkent Elektrik Dağıtım Şirketi

BEDAŞ toplamda yedi şehre hizmet veriyor. Toplamda 3,5 milyon abonesi bulunuyor. Firmanın hizmet verdiği şehirler ise Ankara, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Kırıkkale ve Karabük’tür. Firmanın hizmetinde kayıp kaçak oranı ise % 7,90’dır.


11.MEDAŞ-Meram Elektrik Dağıtım A.Ş


Meram Elektrik Dağıtım şirketi toplamda altı şehre hizmet veriyor. Bu şehirler ise Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Kırşehir ve Aksaray. Firmanın abone sayısı 1 milyon 750 bin civarında Kayıp kaçak oranı ise % 8,08’dir.


  1. Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.

Toroslar elektrik dağıtım toplam altı şehre hizmetini ulaştırıyor. Bu da toplamda 3 milyonun üzerinde bir abonesi olduğunu bizlere gösteriyor. Firmanın hizmet verdiği şehirler Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis. Toroslar elektriğin kayıp kaçak oranı ise % 15.24’tür.


  1. Akedaş Elektrik Dağıtım A.Ş

Akedaş elektrik dağıtım şirketi toplamda iki şehre hizmet veriyor. Firmanın abone sayısı 564 binlerde. Hizmet verdiği şehirler ise Adıyaman ve Kahramanmaraş. Kayıp kaçak oranı %6,70’dir.


  1. Kcetaş Elektrik Dağıtım A.Ş.

Kcetaş elektrik dağıtım A.Ş. tek bir şehre hizmet veren firmalardan bir tanesi. Toplamda 593 bin aboneye hizmet veriyor. Kayıp kaçak oranı ise %6,85’tir.


  1. ÇEDAŞ-Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.

Firma toplamda üç şehre hizmet veriyor.  Bu şehirler Sivas,Tokat,Yozgat. Bu illerin toplamında kayıp kaçak oranı %7.56’dır.


  1. YEDAŞ-Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.

Yeşilırmak elektrik dağıtım A.Ş. toplamda beş şehre hizmet veriyor. Firmanın 1 milyon 766 abonesi bulunuyor. Samsun, Ordu, Sinop, Amasya ve Çorum illerine hizmet vermektedir. Kayıp kaçak oranı ise %10,46‘dır.


  1. Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş

Çoruh elektrik dağıtım 5 şehre hizmet vermektedir. Toplam abonesi 1.165.273. Kayıp kaçak oranı ise %9,43‘dür.


 


  1. Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.

Aras elektrik dağıtım 7 şehre hizmet veriyor. Toplam abonesi 841.695 Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır, Erzincan ve Bayburt illerine hizmet vermektedir. Kayıp kaçak oranı ise %39,64‘dür.


  1. Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.

Fırat elektrik dağıtım A.Ş. 4 şehre hizmet veriyor. Toplam abonesi 796.571.Kayıp kaçak oranı ise %9,55‘dir.


  1. Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş

Dicle elektrik dağıtım A.Ş toplam 6 şehre hizmet veriyor. Toplam abonesi 1.389.628   Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illerine hizmet vermektedir. Kayıp kaçak oranı ise %73,93‘dür.


  1. VEDAŞ-Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş.

Vangölü elektrik dağıtım A.Ş. firması toplam 4 şehre hizmet veriyor. Toplam abonesi 515.349 Kayıp kaçak oranı ise %65,84‘dür.


 


 


 




Kaynak: elektrik dağıtım, elektrik dağıtım şirketleri, elektrik şirketleri, enerji şirketleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rüzgar Enerjisinin Çevresel Etkileri

Yenilenebilir enerji kaynaklarından söz ettiğimiz de burada dikkatleri çeken en önemli enerji kaynaklarından birisini de rüzgâr enerjisi olduğunu söyleyebiliriz. Rüzgar enerjisi sonsuz bir kaynaktır dolayısıyla buradan üretilen elektrik enerjisi sayesinde ciddi bir başarı da sağlanmıştır. Yatay eksenli olan rüzgâr türbinleri bu noktada önemlidir. bu çalışmada ise rüzgar türbinlerinin neden olduğu bir takım çevresel etkilerde vardır. Örneğin gürültü, hava kirliliği, arazi kullanımı, habitap, eltro-manyetik etki, görüntü ve estetik etkiler gibi pek çok çevresel etkileri saymak mümkündür. Rüzgâr enerjisi; Rüzgâr enerjisi için konuşulacak olan şeyin kararlı ve güvenilir bir enerji kaynağıdır. Rüzgârdan elde edilmekte olan enerjinin de rüzgarın hızına ve çapına bunun yan ısıra esme süresine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Rüzgâr enerjisi günümüzde elektrik elde etmek amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle de yatak eksenli rüzgâr türbinleri de en çok tercih edilendir. Bu türbinlerin ka

Hidrojen Enerjisi Nasıl Elektrik Üretir?

Günümüzde artık alternatif enerji kapsamında kullanılacak pek çok enerji çeşidini görebiliyoruz. Hidrojen enerjisi de bunlardan bir tanesi olarak gösterilebilir. Yüksek enerjili bir yapıya sahip olduğundan bu yana da 1970’li yıllardan günümüze kadar özellikle uzay araçlarında kullanılır. Yakıt ve elektronik sistemleri çalıştırma özelliğine sahip olan bu enerji çeşidinin yeri de insanlık için oldukça önemlidir. Hidrojen enerjisi uzay araçlarında iki türlü kullanılmaktadır. Uzay araçları için üretilirken aynı zamanda da açığa çıkan atıklar olacaktır. Bu atıklarda astronotlar için su sağlamak için kullanılır. Bu sayede hidrojen enerjisinin hiçbir şekilde boşa gitmemesi sağlanmış olacaktır. Hidrojen Enerjisi Hidrojen enerjisinden elektrik üretimi de gerçekleştirilebilmektedir. Bu anlamda hidrojen yakıt hücresi hidrojen ve oksijenin bir araya gelmesi gerekecektir. Piller ile karıştırılmış olan bu yakıt hücrelerinin kimyasal bir tepkimeye uğrayarak elektrik enerjisi üretimi gerçekleşir. Bu t

Ses Enerjisi Nedir?

Ses enerjisini tanımlayabilmek için ilk önce ses nedir? Bunu öğrenmek gerekiyor. Buna göre tanımlayacak olursak ses kulakları duyabileceği düzeydeki basit titreşimlerdir. Yani ses mekanik bir dalgadır. Buradan yola çıkarak ses enerjisi bir maddenin salınımından ya da titreşiminden oluşan enerjiye denilmektedir. Maddenin bozulmasıyla da ilişkilendirilebilir. Ses enerjisi birimi ise joule’dir. Bazılarının kafasındaki düşünce ses bir enerji çeşidi midir? Merak edilir yukarıdaki tanımlamadan da anlaşılacağı gibi ses için bir enerji türü demek yerinde olacaktır. Enerjinin kaybolmadığını söyleyebiliriz bu nedenle de evrendeki ses hiçbir zaman kaybolmayacaktır. Ancak maddenin içindeki düzensizlik sesten kaynaklanarak düzensiz bir şekilde artar. Ses enerjisini farklı enerji tiplerine dönüştürmekte mümkündür. Mesela burada ses enerjisinin ısı enerjisine dönüştürülebileceğinden bahsedilebilir. Bunu da tanımlamak gerekirse şu şekilde formülize edilebilir. SES ENERJİSİNDE İFADELER VE SL BİRİMLERİ