Ana içeriğe atla

Doğru Ofis Aydınlatması Nasıl Olmalı?

Doğru Ofis Aydınlatması Nasıl Olmalı?
Aydınlatmayla ilgileniyorsanız en çok duyduğunuz sorulardan bir tanesi bu olabilecektir. Çünkü günümüzde tasarımın en önemli ayaklarından birisi aydınlatmadır. Doğru aydınlatma sistemlerinin kurulması sayesinde hem içerinin daha iyi bir şekilde aydınlatılmasını sağlamış olursunuz hem de tasarımınıza yardımcı olacaktır. Bu makalemizde sizlere ofis aydınlatması nasıl olmalı sorunuzun yanıtını vererek devam etmek istiyorum çünkü bu konuda araştırma yapan pek çok inanın olduğunu biliyorum.

DOĞAL GÜN IŞIĞI

Gözlerimiz için en doğru aydınlatmanın gün ışığı olduğunu biliyoruz bu nedenle de aydınlatma yapılırken bunu dikkate almak en doğru seçenek olacaktır. bu nedenle özellikle ofisinizin pencerelerini ve perdelerini mutlaka iyi bir şekilde incelemeli ve ona göre bir tercih yapmanız gerekiyor. Gün ışığının içeriye girmediği bir ortamın sağlıklı ve verimli olduğunu söylemek doğru olmayacaktır. Ancak gün ışığının yetersiz olduğu ya da gece çalışan personelleriniz varsa o zaman mutlaka aydınlatmanızın yeterli ve yeterince olmasına özen göstermek durumundasınız.



IŞIK SEVİYESİ

Nasıl bir ortamda olursanız olun a z olan bir aydınlatma ya da çok olan bir aydınlatma sizin görme ve algılama seviyenizi etkileyecektir. Bunun için sakıncalı bir durum oluşturmak istemiyorsanız performansınızın düşmemesi için mutlaka doğru olan seviyeyi ayarlamak durumundasınız. Burada sıradan bir ofis için örnek verecek olursak 350-550 Lux aydınlatma seviyesi normal olarak kabul edilmiştir.  Bir mekân içerisinde aydınlatmanın önemi nesnenin görülmesiyle alakalı bir durumdur. Yani sizin hangi kontrastı seçtiğiniz önemlidir. Nesneler üzerindeki kontranst bir anlamda renklerle de alakalı bir durumdur. Burada bir örnek verebiliriz. Ofisinizin koridor aydınlatmasının normal çalışma alanlarından daha düşük seviyede olabilir. İşte bunun için de en uygun seçenek LED armatürler olacaktır.

Bundan önceki yazımızda LED Aydınlatmaların Avantajları hakkında size geniş bilgi verilmiştir. Hatırlatmak açısından tekrar edecek olursak aşağıdaki şekilde bir giriş yapabiliriz.

“LED teknolojisi sayesinde ışığın daha yüksek kalitelisiyle tanışmış olursunuz bu sayede güvenlik ve emniyet noktasında sizin için daha verimli ortamlar oluşturulmuş olacaktır. Örneğin sokaklarda kullanılan LED aydınlatmaları sayesinde yollar, yaya ve araç sürücüleri için oldukça güvenli olacaktır.”

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz basit bir örnektir. Ancak bunlar için daha da çeşitlendirilebilir.





aydınlatma, aydınlatma hakkında, aydınlatma sistemleri, aydınlatma teknolojisi, ofis aydınlatması
Diğer Haberler
Kaynak: https://www.ultraenerji.com/diger/dogru-ofis-aydinlatmasi-nasil-olmali.html

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rüzgar Enerjisinin Çevresel Etkileri

Yenilenebilir enerji kaynaklarından söz ettiğimiz de burada dikkatleri çeken en önemli enerji kaynaklarından birisini de rüzgâr enerjisi olduğunu söyleyebiliriz. Rüzgar enerjisi sonsuz bir kaynaktır dolayısıyla buradan üretilen elektrik enerjisi sayesinde ciddi bir başarı da sağlanmıştır. Yatay eksenli olan rüzgâr türbinleri bu noktada önemlidir. bu çalışmada ise rüzgar türbinlerinin neden olduğu bir takım çevresel etkilerde vardır. Örneğin gürültü, hava kirliliği, arazi kullanımı, habitap, eltro-manyetik etki, görüntü ve estetik etkiler gibi pek çok çevresel etkileri saymak mümkündür. Rüzgâr enerjisi; Rüzgâr enerjisi için konuşulacak olan şeyin kararlı ve güvenilir bir enerji kaynağıdır. Rüzgârdan elde edilmekte olan enerjinin de rüzgarın hızına ve çapına bunun yan ısıra esme süresine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Rüzgâr enerjisi günümüzde elektrik elde etmek amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle de yatak eksenli rüzgâr türbinleri de en çok tercih edilendir. Bu türbinlerin ka

Hidrojen Enerjisi Nasıl Elektrik Üretir?

Günümüzde artık alternatif enerji kapsamında kullanılacak pek çok enerji çeşidini görebiliyoruz. Hidrojen enerjisi de bunlardan bir tanesi olarak gösterilebilir. Yüksek enerjili bir yapıya sahip olduğundan bu yana da 1970’li yıllardan günümüze kadar özellikle uzay araçlarında kullanılır. Yakıt ve elektronik sistemleri çalıştırma özelliğine sahip olan bu enerji çeşidinin yeri de insanlık için oldukça önemlidir. Hidrojen enerjisi uzay araçlarında iki türlü kullanılmaktadır. Uzay araçları için üretilirken aynı zamanda da açığa çıkan atıklar olacaktır. Bu atıklarda astronotlar için su sağlamak için kullanılır. Bu sayede hidrojen enerjisinin hiçbir şekilde boşa gitmemesi sağlanmış olacaktır. Hidrojen Enerjisi Hidrojen enerjisinden elektrik üretimi de gerçekleştirilebilmektedir. Bu anlamda hidrojen yakıt hücresi hidrojen ve oksijenin bir araya gelmesi gerekecektir. Piller ile karıştırılmış olan bu yakıt hücrelerinin kimyasal bir tepkimeye uğrayarak elektrik enerjisi üretimi gerçekleşir. Bu t

Ses Enerjisi Nedir?

Ses enerjisini tanımlayabilmek için ilk önce ses nedir? Bunu öğrenmek gerekiyor. Buna göre tanımlayacak olursak ses kulakları duyabileceği düzeydeki basit titreşimlerdir. Yani ses mekanik bir dalgadır. Buradan yola çıkarak ses enerjisi bir maddenin salınımından ya da titreşiminden oluşan enerjiye denilmektedir. Maddenin bozulmasıyla da ilişkilendirilebilir. Ses enerjisi birimi ise joule’dir. Bazılarının kafasındaki düşünce ses bir enerji çeşidi midir? Merak edilir yukarıdaki tanımlamadan da anlaşılacağı gibi ses için bir enerji türü demek yerinde olacaktır. Enerjinin kaybolmadığını söyleyebiliriz bu nedenle de evrendeki ses hiçbir zaman kaybolmayacaktır. Ancak maddenin içindeki düzensizlik sesten kaynaklanarak düzensiz bir şekilde artar. Ses enerjisini farklı enerji tiplerine dönüştürmekte mümkündür. Mesela burada ses enerjisinin ısı enerjisine dönüştürülebileceğinden bahsedilebilir. Bunu da tanımlamak gerekirse şu şekilde formülize edilebilir. SES ENERJİSİNDE İFADELER VE SL BİRİMLERİ