Ana içeriğe atla

Cep Telefonlarındaki Radyasyon Oranı Kaçtır?

Cep Telefonlarındaki Radyasyon Oranı Kaçtır?

Cep telefonlarının tamamını kapsayacak şekilde konuşursak hepsinin radyasyon yaydığını biliyoruz. Dolayısıyla burada sağlık açısından ciddi bir problem vardır. Günümüzde insanların belli bir yaşa gelmeden hayatlarını kaybetmeleri ya da yaşam içerisindeki hayat konforlarının düşmüş olması teknolojinin de gelişmesiyle birlikte artan bu cihazlar diyebiliriz.


Günümüzde cep telefonu kullanmayan birisini düşünmek mümkün değil öyle ki cep telefonu kullanma yaş aralığına bakacak olursak 11 yaşından 80 yaşına kadar gösterilebilir. Bu da her insanın potansiyel bir cep telefonu kullanıcısı olduğunu bizlere gösteriyor. Peki hayatımız için büyük öneme sahip olan bu durumun nasıl önüne geçilecek ya da geçilebilecek mi?



Sanıyorum ki herkesin yanıtı bu durumun önüne cep telefonu kullanmayarak geçilmesi mümkün değil çünkü hayatımızda da bağımlılık yaptı. Cep telefonu olmadan asla olamıyoruz. Bunun içinde mademki bu cihazları kullanmadan yapamıyoruz hatta en gelişmişini en kullanımlısını arıyor ve teknolojik cihazlarda artıyorsa bu durumda bize düşen görevler yok mu? Hayatımızı bu şekilde sürdürecek miyiz yoksa bir takım önlemleri alacak mıyız? Sorunun yanıtına baktığımız da ise ilk olarak cep telefonlarındaki radyasyon oranını bilmemiz gerekiyor.


Cep telefonları hayatımızı kolaylaştırıyor ancak elimizde de rahatlıkla taşıdığımızdan dolayı mucizevi olarak değerlendiriliyor bunun içinde kullanım yoğunluğuna baktığımız da zararlarının ikinci plana düştüğü görülüyor. Bu masum gibi görünen ancak hiçbir zaman öyle olmayan cihazlarında telafisi ve onarımı da asla mümkün değil.



Cep telefonları radyasyon konusunda yüklü ancak her cep telefonunda bu oran birbirinde farklı. Birinde çok fazla iken diğerinde çok daha az olabilir. Bu konuda size fikir verebilmek açısından bir listeleme yapacak olursak cep telefonlarının radyasyon konusundaki sıralaması şu şekilde olacaktır.


  • Sony Ericsson T650 SAR Değeri: 1.59

  • Sony Ericsson W350a SAR Değeri: 1.58

  • Palm Px SAR Değeri: 1.56

  • HTC 6800 SAR Değeri: 1.55

  • iphone 3G SAR Değeri: 1.54

  • Black Berry Crve 8330 SAR Değeri: 1.54

  • Black Berry gold 9000 SAR Değeri: 1.51

  • Nokia E71 SAR Değeri: 1.41

  • Nokia E51 SAR Değeri: 1.40

  • HTC Touch SAR Değeri: 1.25




Kaynak: cep telefonu, cep telefonunun radyonu, radyasyon, radyasyon değeri, sar değeri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rüzgar Enerjisinin Çevresel Etkileri

Yenilenebilir enerji kaynaklarından söz ettiğimiz de burada dikkatleri çeken en önemli enerji kaynaklarından birisini de rüzgâr enerjisi olduğunu söyleyebiliriz. Rüzgar enerjisi sonsuz bir kaynaktır dolayısıyla buradan üretilen elektrik enerjisi sayesinde ciddi bir başarı da sağlanmıştır. Yatay eksenli olan rüzgâr türbinleri bu noktada önemlidir. bu çalışmada ise rüzgar türbinlerinin neden olduğu bir takım çevresel etkilerde vardır. Örneğin gürültü, hava kirliliği, arazi kullanımı, habitap, eltro-manyetik etki, görüntü ve estetik etkiler gibi pek çok çevresel etkileri saymak mümkündür. Rüzgâr enerjisi; Rüzgâr enerjisi için konuşulacak olan şeyin kararlı ve güvenilir bir enerji kaynağıdır. Rüzgârdan elde edilmekte olan enerjinin de rüzgarın hızına ve çapına bunun yan ısıra esme süresine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Rüzgâr enerjisi günümüzde elektrik elde etmek amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle de yatak eksenli rüzgâr türbinleri de en çok tercih edilendir. Bu türbinlerin ka

Hidrojen Enerjisi Nasıl Elektrik Üretir?

Günümüzde artık alternatif enerji kapsamında kullanılacak pek çok enerji çeşidini görebiliyoruz. Hidrojen enerjisi de bunlardan bir tanesi olarak gösterilebilir. Yüksek enerjili bir yapıya sahip olduğundan bu yana da 1970’li yıllardan günümüze kadar özellikle uzay araçlarında kullanılır. Yakıt ve elektronik sistemleri çalıştırma özelliğine sahip olan bu enerji çeşidinin yeri de insanlık için oldukça önemlidir. Hidrojen enerjisi uzay araçlarında iki türlü kullanılmaktadır. Uzay araçları için üretilirken aynı zamanda da açığa çıkan atıklar olacaktır. Bu atıklarda astronotlar için su sağlamak için kullanılır. Bu sayede hidrojen enerjisinin hiçbir şekilde boşa gitmemesi sağlanmış olacaktır. Hidrojen Enerjisi Hidrojen enerjisinden elektrik üretimi de gerçekleştirilebilmektedir. Bu anlamda hidrojen yakıt hücresi hidrojen ve oksijenin bir araya gelmesi gerekecektir. Piller ile karıştırılmış olan bu yakıt hücrelerinin kimyasal bir tepkimeye uğrayarak elektrik enerjisi üretimi gerçekleşir. Bu t

Ses Enerjisi Nedir?

Ses enerjisini tanımlayabilmek için ilk önce ses nedir? Bunu öğrenmek gerekiyor. Buna göre tanımlayacak olursak ses kulakları duyabileceği düzeydeki basit titreşimlerdir. Yani ses mekanik bir dalgadır. Buradan yola çıkarak ses enerjisi bir maddenin salınımından ya da titreşiminden oluşan enerjiye denilmektedir. Maddenin bozulmasıyla da ilişkilendirilebilir. Ses enerjisi birimi ise joule’dir. Bazılarının kafasındaki düşünce ses bir enerji çeşidi midir? Merak edilir yukarıdaki tanımlamadan da anlaşılacağı gibi ses için bir enerji türü demek yerinde olacaktır. Enerjinin kaybolmadığını söyleyebiliriz bu nedenle de evrendeki ses hiçbir zaman kaybolmayacaktır. Ancak maddenin içindeki düzensizlik sesten kaynaklanarak düzensiz bir şekilde artar. Ses enerjisini farklı enerji tiplerine dönüştürmekte mümkündür. Mesela burada ses enerjisinin ısı enerjisine dönüştürülebileceğinden bahsedilebilir. Bunu da tanımlamak gerekirse şu şekilde formülize edilebilir. SES ENERJİSİNDE İFADELER VE SL BİRİMLERİ